Wizyta wojewody w Pogotowiu Opiekuńczym w Izdebnie.

W poniedziałek 21 grudnia Pogotowie Opiekuńcze w Izdebnie odwiedził Wojewoda Mazowiecki Jacek Kozłowski. Powodem tych odwiedzin, była ośmioletnia Ola wychowanka placówki, której projekt kartki świątecznej zwyciężył w konkursie ogłoszonym przez Wojewodę Mazowieckiego.

Praca Oli została wybrana spośród 102 prac nadesłanych przez wychowanków domów dziecka z Mazowsza.Pan Jacek Kozłowski obdarował laureatkę nagrodą książkową a Pogotowie Opiekuńcze w Izdebnie otrzymało przenośny komputer.Wojewoda powiedział Oli, że jej kartka, została oficjalną kartką wojewody i została wysłana w ilości 5000 sztuk, drogą elektroniczną z życzeniami do samorządowców i pracowników Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego.

Dyrektor Pogotowia Andrzej Budrecki oprowadził zacnego gościa po placówce opowiedział o zadaniach jakie realizuje pogotowie na szczeblu wojewódzkim i polecił placówkę pamięci wojewody w świetle planowanej modernizacji, jaką w najbliższej przyszłości ma przejść Pogotowie Opiekuńcze w Izdebnie. Gratulujemy Oli wyróżnienia a Pogotowiu życzymy zrealizowania planów i zamierzeń.